Biografi


Maja Svisdahl (f.1983) er en musiker, komponist og tekstforfatter fra Trondheim. Maja beskriver musikken sin som visesang noir, musikalsk befinner hun seg i skjæringspunktet mellom pop og vise. Majas tekster reflekterer rundt isolasjon og identitet. Hennes tekster er ærlige og observerende, men også dypt fundamentert i lengselen etter å høre til, men samtidig føle seg rotløs i menneskelige relasjoner.

Majas debut-EP Alle Ting Flyt ble sluppet i 2015 på Øra Fonogram. EP-en er spilt inn i Øra Studio i Trondheim med Jostein Ansnes som produsent.

Majas nye singel Blikk ble sluppet våren 2019 på Majas egen platelabel Blikkstilt Fonogram. Singelen er spilt inn i Broen studio i Bergen med Jens Kristian Mørkeby Rimau som produsent og musiker. Andre musikere som bidrar er Einar Olsson på trommer og Anders Bjelland på bass og gitar.

Maja har spilt utallige konserter, både solo og sammen med andre musikere. Hun har vært initiativtager til en egen undergrunnsscene for nye artister i Trondheim, og hun har vært med og arrangert egen musikkfestival. Maja har spilt i bandet til Bergensartisten Hanne Vatnøy, og hun har også turnert med konsertkonseptet Uten Anker sammen med artisten M.Rodgers.

Maja har tidligere bodd i Oslo hvor hun studerte ved Musikerutdanningen på NISS. Hun har også bakgrunn fra litteratur og film.

Maja er bosatt i Bergen.

Artistfoto: Linn Heidi Stokkedal

BIO IN ENGLISH